Godziny otwarcia MAJÓWKA
21 kwietnia 2023
Przypominamy , w piątek ostatnia możliwość zakupu pieczywa.
Dziedzictwo kulinarne
30 czerwca 2013
Produkcją zajmuję się od roku 1983. Zapoczątkowałam wypiekiem andrutów, które od niedawna uznane zostały za produkt regionalny o nazwie „andruty kaliskie”. Piekarnia „Bułeczka” działa od roku 1991, wcześniej wypiekiem chleba jak i wytwarzaniem żuru zajmowano się w mojej rodzinie od pokoleń. Pieczywo jest wysokiej jakości, smaczne i zdrowe. Oparte na wielofazowej produkcji. Wyjściową fazą jest produkcja żurku wytwarzanego z mąki i wody. Mąka ta pochodzi z wielkopolskiego przedsiębiorstwa zbożowo-młynarskiego „Damłyn” w Damasławku.

Lorem ipsum dolor sit amet enim. Etiam ullamcorper. Suspendisse a pellentesque dui, non felis. Maecenas malesuada elit lectus felis, malesuada ultricies.
